3 Sfaturi despre cum sa-ti cresti imunitatea pe timp de iarna

Posted by

Iarna este sezonul in care cei mai multi oameni contacteaza diferite viroze. Fie ca este vorba despre niste simple raceli, care obisnuiesc sa treaca dupa cateva zile de repaos, sau de afectiuni care necesita tratament, toate ar putea fi evitate cu ajutorul unei imunitati mai ridicate. Exista numeroase modalitati prin care oamenii isi pot creste imunitatea, astfel trecand prin iarna fara sa se ingrijoreze de problemele minore de sanatate care apar din cauza vremii reci. Daca esti una dintre persoanele carora le este frica de aceasta perioada a anului, din cauza racelilor constante, iata cateva sfaturi care iti vor fi cu siguranta de mare folos! Poti gasi mai multe despre sanatate si lifestyle pe 6pm, iar iata si in continuare 3 sfaturi rapide.

1.Odihneste-te 

Fie ca iti vine sau nu sa crezi, odihna are un rol foarte important cand vine vorba de imunitate. Daca o persoana nu are parte zilnic de toate orele de somn de care are nevoie, atunci este foarte probabil ca organismul acesteia sa cedeze, sau sa devina din ce in ce mai sensibil si astfel in oricare moment sa poata contacta un virus. Specialistii recomanda cel putin 8 ore de somn in fiecare noapte, standard care este greu de atins pentru majoritatea oamenilor, din cauza programului incarcat de la munca sau a activitatilor extra la care trebuie sa participe. Cu toate astea, cei care isi doresc sa aiba o imunitate mai puternica iarna aceasta vor trebui sa-si organizeze timpul in asa fel incat sa dispuna de cat mai multe ore de somn.

2. Micarea- un factor cheie pentru imunitate

Mersul la sala sau exercitiile fizice facute acasa pot face minuni cand vine vorba de imunitate. Cu siguranta toti oamenii stiu ce influenta are sportul in viata lor, insa din pacate multi aleg sa treaca cu vederea aceasta informatie, sperand ca nu o sa suporte consecintele sedentarismului. Adevarul este ca o persoana care nu face miscare zilnic, va fi mult mai obosita, lipsita de entuziasm si dispusa sa contacteze diverse boli. Deci, daca ai ca obiectiv in aceasta perioada sa iti cresti imunitatea, este recomandat sa faci zilnic miscare cel putin 30 de minute. Antrenamentul nu trebuie nicidecum sa fie unul asemanator cu al sportivilor performanti, ci doar sa iti antreneze muschii si sa iti dea un plus de energie. 

3. Scapa de stres 

Cele mai mari surse de stres din viata ta pot sa fie si motivul pentru care ai o imunitate scazuta. Acesta sporeste sensibilitatea la diferite infectii care pe termen lung iti pot afecta organismul. Pentru un mod de viata sanatos incearca sa diminuezi cat mai mult sursele de stres, prin diferite activitati relaxante.

Mai mult despre sanatate si lifestyle pe 6pm

Este foarte important sa te asiguri ca iei masuri in ceea ce priveste cresterea imunitatii, mai ales in perioada rece! Zilele in care esti doborat de o raceala si te vezi nevoit sa lipsesti de la munca, de la facultate sau de la scoala au intotdeauna diverse consecinte cum ar fi munca in plus pentru a recupera tot ceea ce ai pierdut in perioada in care nu ai putut fi prezent. De asemenea cei mai multi angajatori refuza sa ofere zile libere pentru motive care nu sunt foarte bine intemeiate, deci odata ce contactezi un virus, exista mari sanse sa nu ai parte de odihna binemeritata. Tocmai din acest motiv, cresterea imunitatii a devenit un subiect principal de interes pentru majoritatea oamenilor sensibili la conditiile de mediu iarna! Viziteaza si 6pm pentru mai multe sfaturi de sanatate si lifestyle.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *