Când e prea mult, când e prea puțin? Teoria șosetelor din bumbac, pentru bebeluși

Posted by

Încă de când se naște, bebelușul este atent îngrijit. Uneori, din prea multă grijă, este infofolit și, oricât de fun sună acest lucru, este un fenomen despre care ar fi bine să discutăm. Din teama că au făcut ceva greșit, din teama că va răci, pentru că este fragil, unii părinți exagerează cu îmbrăcatul și mai ales cu îmbrăcatul gros, chiar și când cei mici sunt în interior. Să dezvoltăm câteva scenarii cunoscute


Nu ies cu un bebeluș afară

Ieșim sau nu cu un newborn afară? Teama de a nu contacta cine știe ce virus îi ține pe unii închiși în casă cu lunile. Dar ne întrebăm, când pleacă din instituția spitalicească nu au o plimbare de făcut? Măsuri de siguranță pot fi luate și în acest sens, ideea este că aerul curat de afară, atât timp cât nu este vreme extremă, nu are de ce să fie îngrijorător.

Desigur, îngrijorarea părinților este firească într-o oarecare măsură, dat fiind că abia se acomodează cu noul statut, încât să treacă deja și prin emoția primei răceli.

Îl îmbracă extra gros

Pielea bebelușilor este de cinci ori mai delicată decât a unui adult. De asemenea, imunitatea celor mici este mai scăzută decât cea a unui adult. Să nu exagerăm însă. Ideal ar fi îmbrăcatul în straturi, mai ales în zilele capricioase, când vremea se schimbă destul de repede și avem nevoie de adaptare atât dacă e prea cald, cât și dacă e prea frig.

Îi pun căciulă și în casă

Din aceeași teamă exagerată, de a proteja bebelușul de o potențială răceală, preferă să îi acopere capul cu o căciulă, chiar și când acesta este în casă, în mediu sigur, curat și călduros. Părerile sunt împărțite cu referire la ce este corect de făcut și ce nu în această privință. Ce-i drept, pierdem din căldura corporală prin extremități, asta înseamnă că acoperirea capului este o practică bună, implicit în cazul adulților. Însă, dacă în interior nu sunt curenți de aer reci, de ce am acoperi capul?

Șosetele – da sau ba?

Despre sosete bumbac bebelusi știm că sunt absolut adorabile și numai când le vedem ce mici sunt ni se par accesorii pe care neapărat să ni le dorim în garderoba celui mic. Sunt atât de variate, mici, colorate, dar la ce anume trebuie să fim atenți? Mai mult decât la partea de design, ci la partea practică. Aici vorbim despre tipul de material din componența șosetelor. De preferat ca acestea să fie din bumbac. Adesea vom găsi variante în amestec și cu alte tipuri de fibre, dar nu este de speriat. Spre exemplu, elastanul este cel care asigură elasticitate produsului, cu șanse mai mici să se deterioreze în timp sau ca urmare a spălărilor repetate.

Șosete de calitate vom găsi la Little Prints, magazin online în cadrul căruia sunt disponibile produse premium pentru bebeluși și copii – este și secțiune newborn, adică mărimile acelea mici și articolele drăgălașe, cu timp limitat de folosire.


Contact:

+4 0725 766 847

hello@littleprints.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *