Cineworld anulează vânzarea diviziei din Europa de Est și Israel, propunerile nu satisfac cerințele creditorilor

Posted by

Cineworld, al doilea mare operator de lanțuri de cinematografe la nivel mondial, a anunțat marți că renunță la vânzarea planificată a diviziei sale din Europa de Est și Israel, deoarece ofertele primite nu au îndeplinit cerințele financiare ale creditorilor. Planurile de vânzare includeau operațiunile comerciale din Cehia, Slovacia, Ungaria, Bulgaria, România și Israel, care au reprezentat aproximativ 13% din veniturile companiei în 2021.

În septembrie, Cineworld a plasat majoritatea activităților sale sub protecția legii falimentului conform capitolului 11 din SUA. Cu toate acestea, operațiunile din Europa de Est și Israel nu se află sub protecția falimentului.

Mai devreme în această lună, compania a renunțat, de asemenea, la planurile de a-și vinde afacerile din SUA, Marea Britanie și Irlanda, întrucât nu a găsit un cumpărător. În schimb, Cineworld a depus un plan de reorganizare pentru a-și reduce datoriile cu aproximativ 4,53 miliarde de dolari și a strânge fonduri de 2,26 miliarde de dolari pentru a ieși din faliment.

Acțiunile Cineworld au scăzut în 2023 cu 76% pe Bursa de Valori din Londra și se tranzacționează la 0,92 lire sterline pe acțiune, comparativ cu 31 de lire în urmă cu un an și 255 lire în urmă cu cinci ani.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *