Cum au evoluat forintii maghiari in ultimele 20 de zile?

Posted by

Forintul maghiar este moneda oficiala a Ungariei  si valoreaza  0,012 Roni. Acesta a aparut pentru prima data in 1252 in Florenta, de unde si-a luat si numele si a inceput sa fie folosit in 1325. In prezent forintul a atins un prag minim fata de celelalte monezi internationale . Din acest articol vei putea afla care sunt valorile actuale ale acestei monede si care au fost cauzele care au dus la scaderea ei drastica.

Daca vrei sa fii la curent cu schimbarile cursului BNR al forintilor maghiari, trebuie sa stii ca acestea sunt disponibile pe site-ul https://curbnr.ro/valuta/100-forinti-maghiari/.

De ce sa urmaresti cursul BNR?

Daca esti la curent cu valoarea exacta a forintilor, poti decide cand este momentul potrivit sa iti schimbi leii in forinti sau sa cumperi aceasta moneda, astfel beneficiind de un anume profit, in functie de tranzactie. Indiferent daca faci asta pentru interesul tau personal  sau esti obisnuit sa activezi pe piata FOREX, inainte de orice tranzactie trebuie sa verifici cursul BNR, pentru a stii exact la ce sa te astepti, dar si pentru a putea decide cea mai ofertanta banca.

Cunoasterea cursului valutar este un lucru foarte important in zilele noastre, fiind un subiect de interes in domeniul financiar si care influenteaza vietile tuturor cetatenilor din Romania. De exemplul in cazul unei crize economice la nivel global, economia tarii noastre ar fi afectata, iar RON-ul ar scadea semnificativ. Astfel tot ce am cumpara din alte tari, ar fi mai scump raportat la moneda noastra nationala.

Cat valoreaza forintul in prezent?

Forintul a suferit o scadere drastica fata de celelalte monezi, fiind influentat de mai multi factori, banca Ungariei aflandu-se sub o presiune uriasa sa isi achite ratele, fapt ce incetineste cresterea economiei. Moneda a pierdut aproape 10% fata de euro de cand Ucraina a fost atacata de Rusia, aceasta fiind cea mai mare scadere dupa cea a lirei turcesti, in prezent 1 forint  valorand 0,0024 de euro. Valoarea forintului fata de dolarul American nu sta cu mult mai diferit decat in cazul monedei euro.  Forintul s-a deparat spectaculos, valorand in prezent, 0,0023 de dolari americani.

Chiar daca nu verifici in fiecare zi cursul valutar, cu siguranta o data la ceva timp vei avea nevoie sa te pui la curent cu ultimele schimbari. Trebuie sa tii cont de acestea pentru ca tranzactiile tale sa fie unele reusite care sa te avantajeze!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *