De ce suntem atrasi de stirile proaste?

Posted by

Te-ai intrebat vreodata de ce oamenii sunt mai atrasi de subiectele scandaloase, de certurile din showbiz si de stirile proaste? Ai fost vreodata curios de ce articolele calitative, cu informatii utile si bine documentate, nu au un rating la fel de bun ca cel al stirilor de scandal?  

Titlurile legate de subiectele din showbiz atrag foarte usor atentia oamenilor. Daca vrei sa stii cum sa iti dozezi interesul pentru stirile de cancan, ai ajuns in locul potrivit. In articolul de azi iti vom explica de ce lumea este mai atrasa de stirile proaste decat de cele utile si realizate intr-un mod profesionist. 

De ce suntem curiosi de povestile nefericite?

A fost dovedit stiintific ca stirile negative au un impact mult mai mare asupra creierului uman. Este in natura oamenilor sa fie curiosi vizavi de povestile nefericite. Motivul principal este ca isi doresc sa se convinga ca nu sunt singurii care au experimentat astfel de situatii si emotii. Astfel, multi reusesc sa se relaxeze macar pentru o clipa. Acestia au nevoie sa stie ca nu doar ei au trecut prin momente de impas si ca exista persoane cu care pot empatiza. 

Nu intelegi de ce se concentreaza mass-media pe lucrurile negative, mai degraba decat pe cele bune? 

Ce ar putea spune asta despre public? Lucrurile bune se intampla in mod constant si cu toate acestea nu sunt expuse oamenilor intr-o proportie la fel de mare. Jurnalistii sunt mai atrasi de vestile proaste deoarece dezastrul brusc are un impact mult mai mare decat imbunatatirile lente. Acestia considera ca povestile nefericite ajung mult mai usor la sufletele oamenilor.

Cum sa scapi de „dependenta” de stiri proaste?

Toata lumea vrea sa se simta informata, dar expunerea excesiva la stiri negative poate avea un efect foarte daunator asupra oamenilor la nivel psihic, afectand capacitatea acestora de a fi rationali si logici.

Daca vrei sa scapi de aceasta adictie trebuie sa faci niste schimbari in ceea ce priveste ciclul tau de stiri personal. Smartphone-urile tin de obicei oamenii conectati la povestile nefericite prin notificarile push si aplicatiile de stiri. Pentru a rupe acest ciclu, cercetatorii sugereaza tuturor sa isi indrepte atentia catre ziare si reviste, pe care sa le folosim ca sursa principala de informare, mai degraba decat stirile online. In felul acesta pot avea acces la informatiile principale, fara sa fie expusi unui val de stiri care se actualizeaza constant. 

Pentru ca stirile pot avea o influenta uriasa asupra oamenilor, asa ca trebuie sa fii foarte atent la ceea ce consumi. Pentru asta este important sa urmaresti site-uri calitative. Deci, incearca sa citesti doar stiri de actualitate de care ai nevoie, pe care le cauti voluntar si nu tot ce ai la indemana. Obisnuieste-te sa aplici acest filtru si o sa observi imbunatatiri imediate!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *