Mergi pe… fir: motocoasa ta are nevoie de accesorii de calitate, iar acum stii de unde sa le achizitionezi!

Posted by

Alaturi de drujba, motosapa sau bormasina, motocoasa este unul dintre cele mai importante instrumente pe care un gospodar trebuie sa le includa in “arsenalul“ sau de scule. Cu ajutorul motocoasei, poti intretine terenul arabil si poti toaleta elementele de vegetatie din curtea sau din gradina ta.

Asa cum deja stii, daca utilizezi un astfel de dispozitiv, motocoasa necesita intretinere eficienta pentru a putea sa ofere mereu un randament de top. Ea este dotata cu piese si accesorii care ii definesc capacitatea de a taia in mod eficient si care trebuie inlocuite ori de cate ori este cazul.

In aceasta categorie se incadreaza si firul. Un fir motocoasa din oferta generalmotor.ro este esential pentru sistemul de taiere a uneltelor care folosesc aceasta tehnologie. Afla din acest articol cum influenteaza firul eficienta ustensilei, ce tipuri de fire exista si de unde poti sa achizitionezi unul atunci cand ai nevoie!

De ce ai nevoie de un fir de motocoasa si cate tipuri exista?

Sistemul de taiere este ceea ce diferentiaza tipologia motocoaselor. Exista motocoase care utilizeaza disc, motocoase pe cutite si motocoase cu fir. Acestea din urma sunt printre cele mai populare. Firul pe care il utilizeaza ele este produs din nailon, material care il face sa fie foarte usor, adaptabil si rezistent.

Firul iese pe ambele parti ale capului de taiere si garanteaza o eficienta sporita. Aceasta este provocata de forta centrifuga prin care motorul motocoasei il actioneaza. Un fir de motocoasa moale, din nailon, se transforma intr-o structura rigida si capabila sa taie foarte bine elementele de vegetatie pe care doresti sa le indepartezi.

Tot materialul din care este produs firul il face sa fie capabil sa nu se rupa la contactul cu obstacole precum pietre sau crengi dure. Chiar si in cazul in care se utilizeaza sau se rupe, suprafata din fir care intra in contact cu obstacolele se poate inlocui usor. Este necesar doar sa tragi mai mult fir din rola care este dispusa sub capul de taiere.

Din punctul de vedere al tipologiei firelor, acestea se clasifica in functie de tipul sectiunii de care dispun. Sectiunea poate sa fie patrata sau rotunda. Acest aspect nu influenteaza foarte mult eficienta firului sau caracterul convenabil al acestuia. In schimb, este recomandat sa alegi o motocoasa cu spatiu de depozitare generos sub capul de taiere, in asa fel incat sa poti folosi o rezerva cat mai lunga.

Poti alege sa cumperi fir de motocoasa sub forma de tambur de pana la 500 de metri. De asemenea, exista si optiuni de 100 de metri. Fireste, in functie de dimensiunile firului pe care il achizitionezi, variaza si pretul. In orice caz, daca stii de unde sa il cumperi, firul se va dovedi a fi o investitie convenabila si extrem de eficienta.

Intra chiar acum pe GeneralMotor.ro si descopera o gama extrem de variata de accesorii si piese pentru motocoasa. De la acceleratie, discuri si pana la fir motocoasa, toate elementele de care ai nevoie pentru a te bucura la maximum de eficienta pe care o poate oferi unealta ta preferata, vei gasi tot necesarul la un pret extrem de atractiv!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *