Fotbalul ramane cel mai iubit sport din Romania

Posted by

Inca din 1900 fotbalul a reprezentat cel mai iubit sport din tara noastra. In prezent, mai mult ca niciodata suporterii sunt prezenti la fiecare meci pe care il joaca echipele lor preferate pentru a se bucura impreuna de reusitele campionilor. Pasionatii de fotbal recunosc fiecare moment important din istoria acestui sport in tara noastra si vorbesc cu mandrie despre parcursul pe care l-au avut cei mai buni jucatori romani ai tuturor timpurilor.  La fiecare confruntare importanta stadioanele sunt pline de adulti, copii, sau chiar bunici, pregatiti sa traiasca emotiile specifice acestor momente tensionate. 

Echipa nationala de fotbal a Romaniei nu mai are aceleasi rezultate ca in anii anteriori, insa cu toate acestea fanii acestui sport sunt intotdeauna prezenti pe stadioane atunci cand se joaca meciurile decisive. Din dragoste pentru fotbal, cei mai multi Romani vin de la sute de kilometrii pentru a putea urmari live parcursul meciurilor Echipei Nationale si pentru a-si putea sustine preferatii direct din tribune. Orice gol reprezinta un motiv de bucurie atat pentru cei care stau cu sufletul la gura pana in minutul 90. Indiferent daca iese sau nu invingatoare, echipa Romaniei ocupa mereu un loc important in sufletele pasionatilor de toate varstele. 

Romania s-a numarat printre primele patru tari care au participat la primele trei editii ale Campionatului Mondial de Fotbal. Intre anii 1950 si 1986, tara noastra s-a calificat intr-un singur turneu final, iar apogeul a fost atins in 1994 cand avandu-l capitan pe Gheorghe Hagi echipa nationala a ajuns in sferturile de finala unde a invins Argentina cu un scor de 3-2.

Mai multe stiri din fotbal de pe stirisportive.ro evidentiaza performantele tinerilor pentru acest sport

In ultimii ani, foarte multi parinti si-au indreptat copiii catre o cariera in fotbal. Bineinteles ca cei mici au nevoie de sport pentru o dezvoltare sanatoasa, insa exista si cazuri in care prescolarii ajung la varsta adolescentei cand incep sa realizeze adevarate performante in sport. Sunt interesati de fotbal si incep sa caute si sa citeasca stiri din fotbal, sa urmareasca meciuri si emisiuni de analiza.

Portile cluburilor sportive sunt intotdeauna deschise pentru noii elevi. Parintii care isi dau copiii la fotbal ii sustin pe micuti pentru a ajunge sa devina urmatoarele nume mari din sportul romanesc. 

Meciurile din Liga 1-  unele dintre cele mai urmarite

Fie ca se duc pe stadion sau urmaresc meciurile din confortul propriei case, suporterii pot fi mai tot timpul la curent cu evolutia echipelor din Liga 1, citind stirile din fotbal de pe stirisportive.ro sau alte publicatii sportive. Oamenii merg sa isi urmareasca jucatorii favoriti si sa se asigure ca echipele lor preferate ajung campioane. In ultimul minut al meciului cand scorul final este afisat suporterii sufla mandri din trompete, aclama si se bucura cu prietenii in cinstea echipei castigatoare.  

Fotbalul – un sport pentru toate varstele 

Cu siguranta fotbalul va ramane sportul cu cei mai multi fani din tara noastra. Atmosfera de la meciurile importante, de pe stadioanele pline este inedita si cu siguranta fiecare persoana trebuie sa participe macar o data in viata la un astfel de eveniment. De-a lungul anilor au ramas numeroase momente speciale in sufletele suporterilor de toate varstele care au fost intotdeauna prezenti pe stadioane pentru a-si sustine jucatorii preferati si pentru a urmari cu sufletul la gura parcursurile celor mai importante meciuri. Pentru un fan adevarat al acestui sport, orice victorie este motiv de sarbatoare. Astfel  zilele de meci sunt adevarate oportunitati de distractie alaturi de prieteni si familie.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *