Simona Halep s-a calificat în finala de la Wimbledon 2019

Posted by

Simona Halep s-a calificat în finala Wimbledon 2019 după ce a învins-o pe Elina Svitolina, urmând să o întâlnească în finală pe Serena Williams. Simona a oferit un interviu sincer la finalul meciului cu Elina Svitolina adăugând că „n-a fost chiar atât de ușor pe cât o arăta scorul”, respectiv 6 – 1 și 6 – 3, împotriva ucraineancă-i Elina Svitolina.

Începutul meciului a fost destul de dificil pentru Halep, reușind să termine primele două game-uri după 20 de minute. Ulterior, campioana României la tenis a reușit să se impună și să ducă meciul până la capăt cu un scor foarte bun. Cel de-al doilea set al meciului a făcut diferența, având un scor de 3-3, Simona reușind să câștige pe serviciul adversarei. După o oră și 12 minute, s-a închis jocul și s-a declarat câștigătoarea pentru marea finală.

Este cel mai bun rezultat din cariera Simonei Halep la All England Club, în 2014 reușind să ajungă doar până în semifinale. Anul acesta Simona (7 WTA) va avea o adversă pe măsura performanței sale, Serena Williams (10 WTA) și Barbora Strycova (54 WTA). Finala va avea loc sâmbătă la ora 16:00 și va fi transmisă în direct pe Eurosport.

„E o senzație uimitoare, mă simt foarte bine, dar sunt emoţionată. E unul dintre cele mai bune momente din viaţa mea. Vreau să mă bucur de tenis, sunt fericită că am ajuns în finală. N-a fost chiar atât de uşor pe cât o arată scorul, am avut game-uri lungi. E mereu dificil contra ei, dar cred că am stat bine din punct de vedere tactic” a declarat Simona Halep, după meciul cu Svitolina.

Cu privire la marea finală Simona adaugă următoarele: „Am mai multă experienţă (n.r. – faţă de semifinala din 2014, pierdută cu Eugenie Bouchard), sunt pozitivă pe teren, nu mai renunţ. Am învăţat foarte multe lucruri. Încerc să fiu cea mai bună versiune a mea, să dau totul, să lupt. Nu contează cu cine va fi finala, joc pe terenul central de la Wimbledon şi nu pot cere mai mult”. 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *