Snorkeling și scuba diving gratuite, în schimbul unui sac de deșeuri

Posted by

În perioada 15 iulie și 15 septembrie, 1.000 de persoane vor avea șansa de a testa gratuit pe litoralul românesc, activități precum snorkeling și scuba diving. Pentru a putea beneficia de această experiență în mod gratuit, participanții vor fi nevoiți să doneze un sac de deșeuri colectate de pe plajă.

Grație proiectului de educație subacvatică și ecologică, turiștii aflați la mare anul acesta vor avea posibilitatea să fie instruiți de personalul specializat în snorkeling și scuba diving din Vama Veche și Năvodari, în schimbul unui sac de gunoi adunat de pe plajă.

Activitatea de snorkeling va fi disponibilă în locațiile: Vama Veche, 2 Mai, Mangalia, Saturn, Venus, Jupiter, Neptun, Olimp, Costinești, Eforie Sud, Eforie Nord, Mamaia, Năvodari, iar cea de scuba diving la Constanța Cazino (sediul Aqua-Mar Diving Team) și Costinești zona Plaja Mică, între digul de la Vraja Mării și digul portului (sediul Volare Dive Center).

Activitatea de scuba-discovery va fi disponibilă în locațiile: Constanța și Costinești.

Pentru a putea participa în cadrul activităților de snorkeling participanții trebuie să aibă minim vârsta de 6 ani și 8 ani pentru scuba diving. Organizatorii evenimentului vor oferi toată instruirea și echipamentul necesar desfășurării activităților. Înscrierea se realizează online, iar doritorii vor fi nevoiți să achite o garanție de participare de 25 de lei pentru snorkeling și 60 de lei pentru scuba diving. Garanția va fi returnată participanților dacă se prezintă cu un sac de gunoi strâns de pe plajă.„Odată ce o vizitezi, lumea bogată de sub apă nu te va lăsa indiferent. Este o experiență minunată prin care poți cunoaște minunile subacvatice, dar în același timp poți conștientiza și impactul pe care noi îl avem asupra mediului. Ține de fiecare dintre noi să păstrăm planeta curată. O pungă de plastic lăsată în urma ta nu este doar atât. Ea poate fi chiar capcana în care se prinde și moare un animal marin. La fel cum fac și eu cu fetița mea de fiecare dată când ieșim la plimbare pe litoral, am propus ca în schimbul experienței subacvatice gratuite, participanții să adune un sac de gunoi de pe plajă”. – a relatat fondatoarea proiectului, ZOE.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *