Ai nevoie de o pauză la muncă? Află când sunt sărbători legale cu zile libere în România

Posted by

Să mergi în fiecare zi la muncă poate fi cu adevărat epuizant. Tocmai pentru că simt nevoia de o pauză, majoritatea oamenilor număra în permanenţă zilele până la concediu sau până la una dintre sărbătorile legale cu zile libere din România. În zilele de sărbătoare cetăţenii romani se bucura de mese în familie şi de timp petrecut împreună cu cei dragi. Tot atunci angajaţii au prilejul să-şi organizeze următoarele săptămâni de muncă şi să îşi seteze obiectivele pe care doresc să le atingă pe viitor. 

Dacă vrei să descoperi care sunt zilele libere cu sărbători, în care te vei putea bucura de o pauză bine meritată, atunci acest articol este pentru tine! 

Care sunt cele mai importante sărbători legale din 2023?

Luna ianuarie începe promiţător cu o zi de concediu în care oamenii celebrează alături de cei pe care îi iubesc Anul Nou. Pe 1, angajaţii pot să se odihnească, având liber de la muncă. Aceştia au şansa să se bucure de timp petrecut în familie şi să se gândească la diverse strategii prin care să îşi atingă scopurile pe plan profesional în noul an. Alte sărbători legale din luna aceasta sunt: Boboteaza şi Ziua Unirii care se sărbătoresc pe 6 şi 24 ianuarie. 

Primăvara vine cu zile libere pentru angajaţii la stat 

În aprilie toate familiile se pregătesc de Paşte! Cei mari înroşesc ouă, fac cozonaci şi pregătesc diverse platouri tradiţionale, pe când copiii îl aşteaptă nerăbdători pe iepuraş şi spera ca acesta să fi ţinut cont de dorinţele din scrisorile pe care i le-au trimis. Luna aceasta toţi angajaţi la stat vor avea privilegiul să beneficieze de câteva zile de linişte, în care vor fi scutiţi de muncă pe 14, 16 şi 17 aprilie cu ocazia Vinerii Mari şi a Paştelui Ortodox. 

Vara – vacanţa nu numai pentru elevi 

Odată ce vine vara, toţi angajaţii simt deja cum se apropie concediul şi cum cheful de muncă se diminuează pe zi ce trece. Copiii scapă de şcoală, iar părinţii pregătesc în detaliu vacanţele în care urmează să îi ducă pe cei mici. Pe lângă săptămână de concediu la care fiecare salariat are dreptul, lunile de vară aduc şi câteva zile libere în plus de Ziua Muncii, Ziua Copilului , Rusalii şi Ziua Adormirii Maicii Domului. Prin urmare pe 1 mai, 1,4, 5 iunie şi 15 august părinţii vor putea petrece timp alături de cei mici şi se vor putea relaxa aşa cum merită. 

Iarna – un moment de respiro pentru angajaţi 

Lunile de iarnă din 2023 vor avea şi ele mai multe sărbători legale de care se vor putea bucura toţi angajaţii la stat. De exemplu, pe 30 noiembrie se sărbătoreşte Sfântul Andrei, urmat de luna decembrie în care cetăţenii patrioţi celebrează Ziua Naţională a României pe 1, iar pe 25 şi 26 toate familiile se reunesc cu ocazia Crăciunului. 

Zilele de odihnă sunt foarte importante pentru că un angajat să rămână productiv. Tocmai de asta majoritatea companiilor de top încearcă să organizeze sisteme bine puse la punct prin care să fie sigure că fiecare angajat beneficiază de concedii, teambuilding-uri, dar şi de zile libere oferite de stat.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *