Fiecare persoana care viseaza sa isi schimbe intr-o zi statutul de pieton, trebuie sa faca fata unui proces indelungat de pregatire pentru examenul auto. Unii se pot simti coplesiti de cantitatea de informatii din Legislatia Rutiera, de explicatiile instructorilor auto, dar si de emotiile resimtite pentru ziua cea mare in care vor sustine cele doua probe: sala si traseul. In realitate, orice om dedicat care se concentreaza si face compromisuri pentru a-si atinge obiectivele, are toate sansele sa aiba succes si sa obtina permisul mult dorit! Daca si tu te numeri printre cei care se pregatesc sa se inscrie la testul auto, atunci acest articol este prefect pentru tine.
Inainte sa te inscrii la examenul auto trebuie sa te asiguri ca ai parcurs toate notiunile teoretice din Legislatia Rutiera, dar si ca ai exersat cat mai multe dintre chestionarele disponibile online. Pentru a trece cu bine peste cele doua probe este important sa pui intrebari instructorului auto si sa discuti cu acesta toate neclaritatile pe care le ai. De asemenea nu uita de orele de teorie la care poti participa si in cadrul carora un profesionist iti va explica tot ce trebuie sa stii pentru a deveni un sofer adevarat.
Ce acte trebuie sa contina dosarul de inscriere la examenul auto ?
Atunci cand te simti suficient de pregatit, inseamna ca a venit momentul sa te inscrii la examenul auto. Pentru asta ai nevoie de un dosar care sa iti ateste candidatura pentru permisul auto si care sa contina toate documentele solicitate de lege. Prin urmare, orice om care isi doreste sa devina sofer trebuie sa prezinte fisa de scolarizare (atestat al finalizarii unei scoli auto), cererea de examinare, dovada achitarii taxei permis auto, o copie a buletinului si o fotografie pentru permisul auto.
Cum iti poti face o programare pentru examenul auto?
De-a lungul timpului soferii s-au inscris la examenul auto folosind diverse modalitati. In primul rand, in calitate de elev al unei scoli auto vei beneficia si de o programare pentru examenul auto de care se va ocupa instituia in cadrul careia ai efectuat orele de condus. De asemenea inscrierea pentru cele doua probe la care fiecare cursant este obligat sa participe pentru a obtine permisul se poate face in cadrul Directiei regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor din localitatea in care va fi sustinut examenul de conducere. O alta varianta disponibila pentru ca viitorii soferi sa faca pasul cel mare si sa se inscrie la testul auto este inscrierea online. Pentru a reusi sa te programezi la examenul auto chiar din confortul casei tale tot ce trebuie sa faci este sa accesezi site-ul drpciv.ro.
Atunci cand te programezi la testul auto este foarte important sa fii suficient de pregatit si stapan pe informatiile pe care le-ai invatat. De asemenea inainte de examen trebuie sa incerci pe cat posibil sa iti controlezi emotiile. Este normal sa te confrunti cu diverse sentimente cum ar fi teama de esec, insa odata ce le lasi pe acestea sa te acapareze va fi foarte dificil sa reusesti sa obtii permisul de conducere. In scurt timp dupa ce te inscrii la testul auto vei putea sa iti demonstrezi abilitatile in cadrul celor doua examene, iar ulterior sa fii declarat admis.